Marti, 24 ianuarie 2017, ora 12:25, Pomenitori vs Nepomenitori

Aflu cum ca un site crestin ortodox imparte crestinii ortodocsi in doua: pomenitori si nepomenitori, desigur cu legatura la recentul Sinod pan ortodox  in care se legifereaza ecumenismul. Urmatorii acestui sinod sunt pomenitori- ceilalti-nepomenitori. Argumentele nepomenitorilor, adica ale antiecumenistilor se bazeaza pe Sfanta Traditie, mai exact pe incalcarea de catre ierarhii pomeniti a canoanelor adica a articolelor de lege ortodoxa.(De exemplu, unul din ele este partasia cu ereticii, sau rugaciunea in comun etc.)
Problema de fata se reduce la o chestiune de principiu: intr-o societate/organizatie care este inzestrata cu o constitutie/regulament intern este permis  sa respecti 95% din articole sau esti obligat pe toate 100%?
M-as adresa pomenitorilor.Din cate stiu, canoanele/articolele legilor crestin-ortodoxe nu s-au modificat intru permiterea ecumenismului asa ca pana atunci urmati cu sinceritate legea ortodoxa stramoseasca.
Pe de alta parte si din fericire, biserica noastra este mantuitoare cu toate canoanele vechimii asa ca, e ca la fotbal, de ce sa schimbi componenta echipei care a castigat si castiga, de ce sa schimbi ceva care merge?

3 răspunsuri

  1. „In realitate, toate acestea dovedesc si sublineaza nu numai obisnuita lipsa de consistenta, ci si o incapacitate si esec evident pentru a intelege natura ortodoxiei de catre cei care vor impune „Sinodul” lor asupra Bisericilor Ortodoxe.

    Constiinta mea ma obliga inca o data sa ma indrept cu insistenta si cu rugaciune fierbinte catre Sfantul Sinod al Episcopilor Bisericii Sarbe martirizate: Biserica noastra sarba sa se retina sa participe la pregatirile pentru „sinodul ecumenic”, si de buna seama, sa se abtina sa participe la sinod. Caci, Dumnezeu sa nu ingaduiasca ca acest sinod sa vina si sa treaca, ca sa se astepte de la el un singur rezultat: schisme, erezii si pierderea multor suflete.

    Analizand problema din punct de vedere al experientei apostolice si patristice si istorice a Bisericii, un asemenea sinod, in loc de vindecare, va deschide rani noi in trupul Bisericii si va ridica in fata ei probleme noi si nenorociri noi.”

    Sfantul Iustin Popovici

    Integral la sursa: https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/27/sf-iustin-popovici-un-asemenea-sinod-ecumenic-neo-papist-va-ridica-probleme-noi-si-nenorociri-noi/comment-page-1/

Lasă un comentariu