Miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 11:21, Avem nevoie de marturisitori si nu maraitori!

Citesc aici  marturisirea curajoasa a episcopului Greciei si Atenei, Ieronim al II-lea despre incercarile de degradare a ortodoxiei venite de la batrana Europa. Stau si ma uit la reactiile pastorilor nostri vis-a-vis de aceleasi lucruri pe care le traim noi. Sunt manifestari in surdina, ca ale unui copil pedepsit, pus la colt care mai maraie din cand si care la tipatul  „Ce-ai zis ?” raspunde scurt „Nimic !”.

In acelasi timp, pe retelele de socializare si offline am vazut ca multi oameni au  fost alaturi de biserica incercand , cum au putut, sa pareze, sa contracareze incercarile de intimidare, minimalizare si subminare a Bisericii noastre. Cu alte cuvinte s-a incercat sa se faca o marturisire personala riscand, asa cum s-a vazut in postarea precedenta, sa fie batuti in piata purtatorii de icoana.

Recent am citit o carte, „Mărturisitorul de care vă temeţi”, de Sergiu Ciocârlan, o carte închinată Sfințitului Mărturisitor Gheorghe Calciu-Dumitreasa. Asa cum stiti, in plina prigoana comunista parintele Gheorghe s-a impotrivit daramarii bisericilor, ateismului si a incercat sa aduca tinerii seminaristi aproape de Hristos prin 7 predici saptamanale.

As asemana atitudinea ierarhilor si preotilor anului 2015 cu atitudinea celor ai anului 1978. Toti incearca sa nu supere puterea motivand ca in felul acesta se face un bine mai mare si Biserica, Restul poate sa dainuie mai departe. Nu avem nevoie sa ne dam bine cu statul pentru a termina constructia Catedralei, pentru a primi fonduri in timp ce in problema alungarii religiei din scoli tacem (maraim) , in privinta problemei casatoriei LGBT tacem (maraim) s.a.m.d.

Pe scurt, avem nevoie de marturisitori nu  de maraitori. Avem nevoie de noi purtatori de cuvant si aparatori ai lui Hristos !

„Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Mt.10,32)

 

 

2 răspunsuri

  1. […] ce putem citi la Miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 11:21, Avem nevoie de marturisitori si nu maraitori! de pe Jurnal […]

  2. „Exemplul pe care l-ați dat prin oprirea pomenirii, care este cea mai clară mărturisire, a fost o întărire permanentă pentru noi monahii athoniţi, care, deşi suntem în Sfîntul Munte, suntem prigoniţi şi încercaţi la rândul nostru, acum când încercăm să luminăm poporul dreptcredincios.

    Astăzi când am scris scrisoarea aceasta, am aflat că nici Biserica Rusă nu va participa la Sinodul din Creta, ceea ne-a bucurat, dar în acelaşi timp am rămas cu o nelinişte în suflet, pentru că erezia nu a fost înfierată, balaurul nu a murit, ci trăieşte şi duce încă multe vieţi la pierzare.

    Atât timp cât Bisericile care s-au retras din Sinodul Panortodox nu au exprimat clar că motivul retragerii lor este erezia ecumenistă propagată şi participarea la Consiliul Mondial al aşa-ziselor Biserici şi toate celelalte erezii eclesiologice, cum ar fi erezia Bisericilor nedepline, erezia ramurilor, erezia minimalismului dogmatic, nu s-a stârpit erezia, nu s-a făcut mai nimic.

    Până când nu se va înfiera şi condamna sinodal aşa-zisul Consiliu Mondial al Bisericilor şi toate celelalte erezii izvorâte din acest consiliu şi din papism, vom rămâne tulburaţi, vom rămâne neliniştiţi şi nemângâiaţi, vom respira greu mirosul ereziei care ne sugrumă şi în Sfântul Munte, în Facultăţile de Teologie Ortodoxă din toata lumea, în biserici, în predicile ierarhilor ecumenişti, în ideile alterate ale teologilor şi ale mirenilor în general.”

    Sursa: http://www.aparatorul.md/scrisoare-de-felicitare-adresata-episcopului-longhin-jar-din-partea-lui-gheron-sava-lavriotul-in-care-ii-cere-sa-fie-osandita-erezia-ecumenismului-si-cmb/

Lasă un comentariu