Luni, 9 martie 2015, ora 09:44, Buldogul sare la jugulara

De fiecare data cand isi exprima opinia pro si contra a ceva, Cristian Tudor Popescu imi genereaza in minte imaginea unui buldog care, prins de jugulara oponentului de soi canin, isi sugruma scrisnind din colti, pas cu pas biata victima. N-a contat de exemplu ca Robert Turcescu era la pamant, n-a avut mila de el (asta nu inseamna ca aprob duplicitatea lui RT din scandalul „ofiter sub acoperire”), a ramas sange pe jos…

Iata ca de cateva zile, starnit de zarva cu cererile pentru ora de religie, CTP-ul incearca sa ajunga si la gatul Mantuitorului. Nu incerc sa contracarez fraza cu fraza opiniile domniei sale si pentru asta as lansa o invitatie pentru un cititor al acestui blog , cu verb mai aproape de nivelul ziaristului in cauza, cu o cultura teologica mai vasta ca a mea. Insa ce pot sa semnalez e ca ceea ce face CTP este sa dea nota unui fel de mancare, fara sa o guste, dupa reactiile diverse ale altora care stau la masa. De asemenea, incearca sa rupa idei din context analizandu-le separat, fara sa tina cont de intregul discurs mesianic.
Intr-un sfarsit spune
” Creştinismul arată, cui nu vrea s-o treacă cu vederea, o puternică fibră nu doar dictatorială, dar chiar totalitară. Mă întreb şi vă întreb cum poate fi de folos edificării unei societăţi democratice.”
Ca sa folosesc acest termen dur as spune ca singura dictatura pe care ar impune-o crestinismul ar fi dicatura legii iubirii.
Sa raspund cumva la dilema dl CTP , la ce e buna „fibra” aia de mai sus. Pai, sa vedem , crestinismul rasaritean care este ultimul care mai patreaza nealterate acele idei „dictatoriale” spune ca este interzisa relatia dintre persoane de acelasi sex. Cu ce edifica asta o societate democratica? Pai, domnu’ CTP asta inseamna ca vor exista familii heterosexuale care vor da nastere la copii iar societatea nu numai ca se edifica dar va avea un viitor demografic. Hai sa ne gandim si la contrariu, cati din partenerii de acelasi sex de pe lumea asta se gandesc sa faca copii sa ne plateasca noua pensia pe viitor? Ii numeri pe degete plus bietu’ Elton John care e la ei la Londra…

Reclame

Un răspuns

  1. […] Luni, 9 martie 2015, ora 09:44, Buldogul sare la jugulara […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: