Joi, 20 aprilie 2012, ora 00:51 Mult management insa cata dragoste?

Alaturi de copii, iti mai pica ochii si pe desenele lor animate. Intr-un film ”Cars”, o masina de cursa Fulger McQueen face o fapta buna. Preferand sa piarda aduce o batrana masina de curse la linia de sosire.De la televizor o alta masina prietena , vazand gestul altruist a lui Fulger exclama ”E multa iubire acolo !”. Aceasta replica, prin simplitatea si profunzimea ei m-a marcat poate si din cauza punctului culminant al povestii in care ajunsese filmul astfel ca , atunci cand fac analiza unor intamplari/vieti/lucruri/situatii ma gandesc ca pot parafraza ”E multa iubire acolo!” alegand in loc de ”iubire” ceea ce iese in evidenta.

Cum ma uit de ceva timp la tot ceea ce face Biserica Ortodoxa Romana sub actuala conducere si in actualul context, cat pot vedea din locul meu, parafraza cea mai nimerita este

”E mult management acolo!”

Biserica noastra nationala are aspect de multinationala adica o organizatie din ce in ce mai centralizata in care
– exista o frenezie a constructiei cu sau fara ajutor de la stat dar mai ales cu chemari de sirena pentru ajutor din partea posibililor alesi local sau national
-tot ceea ce se vinde la pangar, lumanari, carti, candele neparat galbene etc. trebuie sa provina centralizat
-CNN-ul bisericesc se infrupta din ”Taxa Trinitas” globala;
-pe Dealul Patriarhiei gasesti tot ce vrei juristi, cartografi, arhitecti, avocati, toate profesiile sunt internalizate.
-s.a.m.d., in cateva cuvinte ”E mult management acolo!”

Bun, construim , ne organizam insa cu restul cum stam?
Cu restul, cu iubirea, cu dragostea stam catastrofal. Sa va dau niste semne ca asa este.
Din cate s-a constatat, actuala conducere a trecut la epurarea batranilor preoti din structura de personal. Nimeni nu contesta ca e un moment cand cei batrani trebuie sa lase loc celor tineri. Ceea ce e de contestat si arata cat de putina dragoste a mai ramas este modalitatea in care este facuta aceasta predare de stafeta.Managerul de pe Dealul Patriarhiei procedeaza exact cum face orice manager de multinationala ce demite angajati mai mult sau mai putin justificat, de cele mai multe ori brusc, rece si fara remuscari. Stiu un caz in care unui preot proaspat pensionat i s-a interzis si de catre superiori, sa mai vorbeasca cu enoriasii care l-ar aborda pentru diverse slujbe. Chiar eu am patit-o, venind de Craciun la impartasanie am fost intrebat de preotul cel nou ”La cine te-ai spovedit?” ”La preotul X am spus” (daca vreti pot sa va spun cine e X) , ”Pai nu se mai poate spovedi nimeni la parintele X ca de la intai e iesit la pensie, trebuie sa alegeti alt preot!”
Am ramas cumva socat, parintele X nu este senil, inca e in putere si-apoi sa-i fi retras Arhiepiscopia si harul odata cu introducerea dosarului de pensie?

Insa acum mi-am amintit deviza aceluiasi Manager General dezvaluita de un apropiat

”Ce preot produce ramane paroh, cine nu, pleaca !”.

Adica mult management insa cata dragoste a mai ramas?

Trebuie ca ierarhii nostrii, clerul nostru sa se trezeasca daca vor ca in viitoarele constructii atat de greu de ridicat sa mai aiba cine sa mai ceara iubirea lui Dumnezeu in rugaciuni si in cantari.
Traim niste vremuri in care e nevoie sa construim mai mult nu ziduri ci relatii, legaturi de dragoste, prietenie in aceasta lume din ce in ce mai cuprinsa de ura.
As vrea sa pot spune ,candva, de departe, cand trec pe la Piata Unirii din centrul Bucurestiului, pe langa Catedrala Mantuirii Neamului

”E multa iubire acolo !”

Reclame

2 răspunsuri

  1. […] Joi, 20 aprilie 2012, ora 00:51 Mult management insa cata dragoste? […]

  2. […] demult (vezi postarea dar nu numai atunci) cat de mult s-a transformat Biserica noastra intr-o multinationala. A […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: