Luni, 30 august 2010, ora 10:50 Tehnologia din spatele conceptului „Pre-Crime Technology”

Pe blogul fratelui Saccsiv a aparut un articol in care se spune ca a aparut un soft care poate prezice cand se vor comite crime si de catre cine si citez „Tehnologia examineaza o baza de date a mii de crime si foloseste algoritmi si diferite variabile, ca locatia geografica, dosare penale si varstele infractorilor, pentru a prezice unde cand si cum ar putea fi comisa o crima si de catre cine”. Tehnologia care sta la baza acestui soft se numeste „data mining/minerit de date” in cadrul unui concept mai cuprinzator numit „Knowledge Discovery/Descoperirea de cunostinte”. Pentru aceasta tehnologie – data mining – marii producatori de baze de date ca Microsoft, Oracle s.a. au oferit suport pentru integrarea acesteia de vreo 10 ani asa ca la ora actuala se construiesc aplicatii (printre care si cea de fata) care folosesc algoritmii deja elaborati.

Data mining este procesul de depistare a sabloanelor, a comportamentului „ascuns” al datelor. De pilda, pentru cazul de fata, sa zicem ca in multimea de infractori au aparut mai multe cazuri in care se stie urmatoarea Ipoteza:
1.Infractorul are pana in 25 ani;
2.Are un cazier de 15-20 gainarii;
3.Este negru;
4.Este din New York
etc. Sa zicem ca avem Concluzia: cu o probabilitate de 90% acesta comite o infractiune in urmatoarele 5 zile.Acest mecanism Ipoteza – Concluzie este depistat in mod automat si in prealabil, pe baza unor algoritmi matematici obiectivi si avand ca suport o baza de date imensa cu cazuri de infractori.Cand va apare un nou caz, un „client” nou, adica John Wayne din statul New York, negru pe deasupra, dar si cu alte „calitati” atunci sistemul va reactiona automat, adica va trimite un e-mail de avertizare catre Garcea de la ei ca sa ia masurile de supraveghere corespunzatoare.

Intr-o postare anterioara aratam ca tehnologia „cloud-computing” este propice pentru centralizarea datelor la nivel global. Ceea ce vreau sa reliefez acum este ca, folosind „cloud computing-ul” ca suport, prin tehnologia data mining SISTEMUL poate deveni un autentic stat politienesc prezicand comportamente antisociale, economice etc in timp real.
De asemenea, pe langa oribila utilitate de predictie a comportamentului uman as vrea sa scot in evidenta urmatorul aspect: punerea tehnologiei in aplicare atrage dupa sine necesitatea implementarii tehnologiei de supraveghere ce se poate face numai prin microcip. Adica este nevoie de tripleta :

Centralizare Date(„Cloud computing”) –Predictie(„Data Mining”)–Colectare Date („Microcip”)

Adica ,ca sa poti face predictii pe baza unei colectii de comportamente centralizate ai nevoie de colectare automata si sigura de date prin microcipuri. Cum primele doua componente ale tripletei sunt ca si rezolvate fiind in spatele usilor inchise cea de a treia este „imperios” necesara a fi pusa pe spatele oamenilor, infractori sau nu, si , dupa cum vedem, este pe cale a se pune in aplicare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: