Joi, 15 iulie 2010, ora 17:23 – Se cere revolutie si in Biserica

Asist pe Realitatea TV la o discutie in contradictoriu intre o doamna doctorita revolutionara si un preot; „miezul” revolutiei il constituie revolta doamnei doctore care nu concepe faptul ca Madalinei Manole nu i se face slujba completa. „Domnule parinte”  ii este adresarea si are o abordare sfasietoare, adica l-ar sfasia. Argumentul doctoritei ar fi ca MM ar fi fost bolnava si deci nu i s-ar aplica aceeasi regula. Bietul parinte rezista, cauta sa fie convingator si sa explice cum ca, deoarece familia nu a declarat-o nebuna nu poate decat sa i se faca o slujba speciala si nu o slujba normala ca pentru o moarte normala. Mai devreme un alt „revolutionar” aflat in necunostinta de cauza spunea ca, canoanele au fost elaborate pe la 1400, 1500 cand se murea de ciuma, razboi, adica era vorba de morti rapide; acum, ca suntem in epoca mortilor lente datorate de boli cronice, cancere, s-ar pune problema ca Biserica sa caute sa accepte eutanasia in „rezolvarea” vietii umane. Iata ce fel de oameni de media sunt adusi in fata si-si dau cu parerea pe probleme ale credintei in necunostinta de cauza. Mai tarziu revin cu numele persoanelor de care am vorbit.

Anunțuri

5 răspunsuri

  1. nimeni dintre cei care au comentat moasrtea M M nu au spus nimic despre pacatul de neiertat care este sinuciderea, despre faptul ca nu poti dispune de ceva ce nu iti apartine: sufletul.
    nu mai poti face nimic pt un suflet pierdut, pt ca acest pacat nu se iarta.
    pacat de copilasul ei, ca l-a lasat orfan. asta e o dovada de egoism. cred ca MM nu avea depresie, ci , pur si simplu, a permis satanei sa-si faca loc in mintea si inma ei si a trimis-o catre ultima treapta inainte de sinucidere: deznadejdea. mare pacat!

  2. Despre pacatul acesta sunt constienti crestinii insa duhul vremii, iata ce cere: eutanasie.

  3. […] Joi, 15 iulie 2010, ora 17:23 – Se cere revolutie si in Biserica […]

  4. […] Joi, 15 iulie 2010, ora 17:23 – Se cere revolutie si in Biserica Asist pe Realitatea TV la o discutie in contradictoriu intre o doamna doctorita revolutionara si un preot; “miezul” revolutiei il constituie revolta doamnei doctore care nu concepe faptul ca Madalinei Manole nu i se face slujba completa. “Domnule parinte” ii este adresarea si are o abordare sfasietoare, adica l-ar sfasia. Argumentul doctoritei ar fi ca MM ar fi fost bolnava si deci nu i s-ar aplica aceeasi regula. Bietul parinte rezista, cauta sa fie convingator si sa explice cum ca, deoarece familia nu a declarat-o nebuna nu poate decat sa i se faca o slujba speciala si nu o slujba normala ca pentru o moarte normala. Mai devreme un alt “revolutionar” aflat in necunostinta de cauza spunea ca, canoanele au fost elaborate pe la 1400, 1500 cand se murea de ciuma, razboi, adica era vorba de morti rapide; acum, ca suntem in epoca mortilor lente datorate de boli cronice, cancere, s-ar pune problema ca Biserica sa caute sa accepte eutanasia in “rezolvarea” vietii umane. Iata ce fel de oameni de media sunt adusi in fata si-si dau cu parerea pe probleme ale credintei in necunostinta de cauza. […]

  5. Oameni buni,chiar credeti ca in viata fiind,poti face orce.Viata trebuie traita pentru agonisire de hrana si celelalte lucruri trebuitoare.Nu trebuie uitat nici faptul ca omul :”Lucrarea MAINILOR LUI DUMNEZEU” este alcatuit din doua parti si care numai impreuna pot constitui aceasta lucrare,adica sufletul si trupul.Nu poate exista trup fara suflet si nici invers,din care cauza avem obligatia de a agonisi hrana si celelalte lucruri trbuitoare atat pentru suflet cat pentru trup. Nu este cazul aici de a specifica cum sa agonisim cele de trebuinta trupului ,in acest domeniu,cred ca nu ne intrece nimeni. Ceia ce ne intereseaza cel mai mult ar fi :”agonisirea celor de trebuinta pentru suflet”,dar acest lucru i-i uitam de cele mai multe ori.Ne pomenim, fara a ne da seama ca viata a trecut si ca totul din cele ce am agonisit nu mai are valoare.Aurul,multimea slugilor si toata averea stransa nu ne mai poate urma in clipa in care sufletul paraseste trupul.Daca in viata fiind am uitat sa agonisim si hrana necesara sufletului,vom constata ca acesta adica sufletul esta asa de firav,incat putem pe drep a spune:”cum mai poate trai”.Hrana sufletului este acea hrana din care :”daca mananca cineva,nu va muri in veac” si anume se poate agonisi numai atunci cand din hrana agonisita numai de tine si numai in chip cinstit se hraneste si cel sarac si fara de ajutor,undeva in Sf.Scriptura este o zicere”mai fericit este a da decat a lua”.Aceasta este hrana necesara sufletului nostru care in clipa mortii se va transforma in comoara cea mai de pret care ne va urma si dincolo de pragul mormantului.Nu contest eficacitatea slujbelor religioase,dar :”cu o slujba, doua,RAIUL nu-l vei dobandi,daca in viata fiind ai trecut nepasator pe langa APROAPELE tau si care avea nevoie de tie,tu ai trecut pe langa EL cum a trcut preotul legii vechi ori levitul. Tu adica noi toti fara deosebire avem obligatia de a face ceia ce a facut SAMARINEANUL MILOSTIV.Daca cel de langa tine,nu s-a gandit viata toata si la suflet si mai ales ca a dispretuit DARUL CEL MAI DE PRET dat de DUMNEZEU omului,adica sufletul,pe care l-a fortat sa paraseasca trupul,sigur pentru acesta:”Nu poate fi MANTUIRE”. Biserica a randuit pentru mangaierea celor ramasi sa se ofieze o sujba care sigur nu are ca urmare a oficierii ei,scoaterea sufletului din ghena, ci numai faptul ca cei ce vad o astfel de slujba sa nu cada in acelasi pacat. Nu uitati,fratilor ca Alexandru macedonianul la pecare a pus sa i-se scoata mainile afara,pentru a arata ca n-a luat nimic cu el,iar regele Iordaniei a fost lasat in pamant infasurat intr-o panza,fara a uita si faptul ca la inmormantarea sa au participat o asa multime de oameni si capete incoronate,cum nu s-e mai vazuse pana atunci.Nicu..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: