Duminica, 11 iulie 2010, ora 22:31 – “cloud computing-ul”, un alt semn al vremurilor de pe urma.

Steve Ballmer, Microsoft CEO spune ca „cloud computing-ul” este un lucru calauzitor precum Steaua Nordului. Pentru cine nu stie „cloud computing” este posibilitatea de a beneficia de servicii si aplicatii IT fara sa fii interesat despre gestionarea infrastructurii de baza (servere, retele) care se afla undeva in „nor” , nestiuta de utilizatorul obisnuit. Ca un exemplu de serviciu „cloud computing” poate fi considerat e-mail-ul de la Yahoo, toata lumea se foloseste de o adresa de yahoo, trimite si primeste scrisori insa nu stie sau nu este interesat ce masini, ce softuri ne gestioneaza acest lucru, cine are grija de ele. Cam dupa acest principiu se doreste extinderea tuturor serviciilor puse undeva in nor.

Problema care ma intereseaza este ca aceasta tehnologie ce este in dezvoltare cam de 2 ani permite centralizarea lesnicioasa si in timp real a tuturor datelor provenite de la persoane din toata lumea. Daca pana acum era mai greau sa le accesezi in timp real adica aproape instantaneu, cu aceasta tehnologie lucrul acesta este o nimica toata. Cineva , la nivel central , poate colecta date provenind de la microcipuri puse pe oameni pecetluiti si sa aiba informatia din orice colt al lumii si in cateva secunde. Ceea ce spune Steve Ballmer arata tendinta lumii IT : concentrarea eforturilor de dezvoltare pe aceasta zona.Microsoft a dezvoltat deja un sistem de operare pentru nor numit Windows Azure.

S-a tot discutat despre semne ale vremurilor de pe urma ce pot fi incadrate in diverse categorii: religios, moral, politic, climaterice etc., iata ca este evident si acesta tehnic: faptul ca exista posibilitatea tehnica de a centraliza datele pecteluirilor biblice. (vezi)

Anunțuri

3 răspunsuri

  1. […]    Iata si ce putem citi in articolul Duminica, 11 iulie 2010, ora 22:31 – “cloud computing-ul”, un alt semn al vremurilor de pe ur…: […]

    • Termenul de „nor” simbolizeaza un loc nestiut de nimeni. Ca sa reiau exemplul clar de la Yahoo , cine foloseste posibilitatea de a transmite e-mail o face fara sa se intereseze ce calculatoare inregistreaza e-mailul, unde se afla ele, cine plateste energia electrica prin care functioneaza, ce personal tehnic supervizeaza calculatoarele etc. Ei, acest mecanism de administrare a serviciilor este ascuns utilizatorului final. De exemplu cineva ar putea sa-si tina contabilitatea pe internet folosind Web-ul si tinand datele financiare undeva in „nor” , adica undeva pe un calculator din lumea asta fara sa fie interesat (asa cum este acum) de locul unde se inregistreaza aceste date. Desigur ca pentru asta Microsoft a facut un sistem de operare (cum are toata lumea acum XP sau Vista, Windows 7 ori Linux) care stie sa faca treaba asta, Windows Azure. Ridicasem in postare problema cum ca prin aceasta tehnologie datele personale ale muritorilor de rand pot fi puse undeva in „nor”, adica intr-o locatie necunoscuta publicului larg, accesibila numai unor anumite persoane. Desigur ca si pana acum au existat retele de calculatoare care asigura facilitatea intercomunicarii, insa acestea nu erau pregatite pentru asa ceva. N-am mai spus in postare, insa Microsoft a pregatit SQL Server Azure , adica baze de date gestionate in nor, ceea ce sigur nu exista pana acum. Deci, pe scurt, „norul” este ceva asigurat de lumea IT transparent pentru beneficiari non-IT. De acum lui Anticrist ii va fi usor sa acceseze de oriunde si pentru oricine, ca se afla in miscare sau pe loc, acasa sau la servici toate datele personale ale oamenilor. Sigur ca intr-o lume normala, in alta, aceasta tehnologie este benefica umanitatii, ceva de genul curentului electric: toata lumea il foloseste bagand un stecher in priza insa nu mai este interesat de la care hidrocentrala provine etc. Problema grava este ca in lumea noastra pentru care stim desfasurarea evolutiei ei, aceasta tehnologie faciliteaza lucrarile de pecetluire ale lui Anticrist.

  2. […] postare anterioara aratam ca tehnologia “cloud-computing” este propice pentru centralizarea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: